Nieuwe (TOP)vondsten gevonden met de Metaaldetector!

Nieuwe (TOP)vondsten gevonden met de Metaaldetector!

Actueel

Hmm TOPvondst: Twee fragmenten Romeinse Denarius Faustina II, datering 161 - 164 na Christus.

20-05-2018 - Vind je een prachtige denarius Elagabalus en vervolgens deze twee fragmenten. Tranen schieten dan in mijn ogen, pijnlijk. Maar des al niet te min toch blij dat ik het mocht vinden want het zijn er wel weer twee.

Klik op de afbeelding om de "hmm... TOPvondst" te bekijken.

Prachtige TOPvondst: Romeinse Denarius Elagabalus, datering 218 - 222 na Christus.

20-05-2018 - Altijd bijzonder als je een denarius vind want deze munten liggen niet voor het oprapen. Gelukkig mocht ik er weer één vinden en helemaal ongeschonden. Was benieuwd na de schoonmaak hoe de munt er uit kwam. Nou ik mag niet klagen, het is een super muntje geworden.

Klik op de afbeelding om de TOPvondst te bekijken.

Bijzondere TOPvondst: Zeldzaam Keltische fibula, La Tène 1 (IJzertijd), datering 5e - 3e eeuw voor Christus.

29-04-2018 - Tussen de buien door en na een aantal uren zoeken mocht ik deze beauty en tevens de oudste fibula, vinden. Het verrast je altijd omdat je dit niet verwacht. Wat is het zoeken toch een mooie hobby.

Klik op de afbeelding om de TOPvondst te bekijken.

Bijzondere TOPvondst: Zeldzaam Germaanse Rolkap fibula met trapeziumvormige voet, datering 40 - 150 na Christus.

25-04-2018 - Al zoekend naar de auto toe kreeg ik een mooie piep. Dacht, de laatste piep en dan stop ik er mee, dus even nog maar opgraven en gelukkig maar want na een paar seconden wist ik niet wat ik zag, een joekel van een fibula. Adrenaline stroomt direct weer door je bloed en je kunt nog uren verder zoeken ook al krijg je weinig hits meer maar toch maar besloten om naar huis te gaan met een geweldig voldaan gevoel.

Klik op de afbeelding om de TOPvondst te bekijken.

Prachtige OOGvondst: Merovingische kraal en gelukkig nog heel, datering 7e - 8e eeuw na Christus.

25-04-2018 - Loop je naar een plek toe op de akker, zet je je detector tegen de schop aan, vervolgens loop je naar de boer voor een gezellig praatje. Kom je terug bij je detector, belde mijn vriendin Margo op en keek naar de grond. Zag ineens een groot, wit/groen rondje, raapte het op en blijkt het een glazen kraal te zijn. Mijn dag kon niet meer stuk en mijn vriendin wilde het eerst niet geloven hahaha, snel foto's gemaakt en toen....prachtig!

Klik op de afbeelding om de OOGvondst te bekijken.

Bijzondere TOPvondst: Riemtong met dierenkop en een stukje leer, datering 14e eeuw na Christus.

09-04-2018 - Helemaal compleet en een bijzonder variant want 9 van de 10x vind je zonder dierenkop. Er zit zelfs nog een stukje leer in waar ik helemaal verbaasd van was. Is het metalen beslag dat aan het uiteinde van een leren gordel aangebracht werd ter versteviging van het leer.

Klik op de afbeelding om de TOPvondst te bekijken.
Pagina 1 van 16 > >>

Nieuwe (TOP)vondsten!

Hier vind je mijn nieuwe vondsten, ze staan in de desbetreffende categorie(en).

Schrijf een bericht aan mij!
Schrijf een bericht in het gastenboek!